Mad company

Novosti

Hale i čelične konstrukcije

Hale i čelične konstrukcije Crna Gora

Hale i čelične konstrukcije Crna Gora

Hale za skladištenje robe ili hale za razne radne aktivnosti uvijek su predstavljale izazov za konstruktora. Naći pravu mjeru iskorištenosti prostora hale,a to uvezati sa što nižom cijenom izgradnje iste, je vječiti zadatak i misija koja zahtijeva posebne vještine.

Učešće čelika u izgradnji čelične konstrukcije hale je uvijek zavisno od statičkog proračuna nosivosti bindera i stubova,a što u Crnoj Gori zavisi od sniježnih padavina i vjetrova u prvi mah. Podgorica i crnogorsko primorje ne moraju imati tako visoke statičke vrijednosti hala i čeličnih konstrukcija kao u Kolašinu i Mojkovcu,jer snijeg ne pada tako često i ne u tom obimu. Pojasnimo: 2 metra snijega na 1m2 krova + kiša je izazov za nosivost krova hale(bindera i stubova) i čelične konstrukcije ,pa ako se blagovremeno ne očisti može doći do urušavanja ako statika nije u proračunu predvidjela toliki teret i povećala ukupno učešće čelika u čeličnoj konstrukciji. Stoga, hala i čelična konstrukcija moraju biti zadovoljavajuće konstruisani da mogu nositi teret obilnih padavina. Na crnogorskom primorju za hale i čelične konstrukcije izazov više predstavlja vjetar i bura koji u odnosu na snijeg imaju bočne udare,tako da statika nosećih stubova mora zadovoljiti i ovaj aspekat.

Iako je Crna Gora teritorijalno dosta ograničena ipak ima različite klimatske pojaseve koji diktiraju projektovanje i učešće čelika u izgradnji hala i čeličnih konstrukcija.

Zbog toga firma MAD COMPANY d.o.o. iz Podgorice u saradnji sa svojim poslovnim partnerima itekako vodi računa o navedenim činjenicama i shodno njima se upravlja u projektovanju hala i čeličnih konstrukcija bez obzira za koju namjenu su predviđene. MAD COMPANY d.o.o. iz Podgorice obraća pažnju i na čelične konstrukcije manje forme koje takođe predstavljaju izazov kao što su razne tende,nadstrešice,objekti manjeg formata,kiosci,stambeni ,radni ili transportni kontejneri itd,a imaju svoje posebne zahtjeve u izradi koji se moraju ispoštovati. MAD COMPANY d.o.o.iz Podgorice vodi računa da svi njeni klijenti budu zadovoljni pruženom uslugom i dugovječnošću hale ,čelične konstrukcije ili nečeg od navedenih formi.

Naglašavam još jednom da MAD COMPANY doo iz Podgorice izrađuje hale i čelične konstrukcije cijelovito ili parcijalno za sve namjene(magacinske,poslovne,administrativne,skladišne…) u saradnji sa renomiranim domaćim i stranim arhitektama,projektantima,statičarima i ostalima nudeći gotova riješenja,savjete,predloge i sugestije. MAD COMPANY d.o.o. iz Podgorice pravi čelične konstrukcije sa nacrtom,bez nacrta,statički definisane i završno obrađene.

Montiramo na lokaciji kupca i oblažemo poželji pokrivkom koju izabere kupac (panel prvenstveno,a ponekad lim i slično).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>